Gezonde cake?

Witte bloem, boter en suiker maken een cake vaak minder gezond. We tonen je hier hoe het ook anders kan.

Appel-havermoutcake

Ingrediënten

  • 2 rode appelen
  • 3-4 gedroogde abrikozen
  • 3 eieren
  • 170 g havermout
  • 3-5 gedroogde pruimen
  • (klein theelepeltje natriumbicarbonaat)
  • 1 theelepel kaneel

Bereiding

  • Laat de gedroogde pruimen weken in een beetje water
  • Snij de appelen in stukjes (schil ze eerst indien het geen bio-appelen zijn)
  • Laat de stukjes appelen 10 min zachtjes sudderen met 1/2 dl water tot een zachte compote
  • Mix de havermout tot een grof bloem
  • Snij de gedroogde abrikozen in stukjes
  • Blend de geweekte pruimen

 

  • Zet de oven op 180°
  • Klop de eieren op tot een luchtig mengsel
  • Meng in het mengsel de havermout, de gemixte pruimen, de appelmoes, de natriumbicarbonaat en de kaneel
  • Roer er de stukjes abrikozen onder

 

  • Leg bakpapier in je cakevorm
  • Giet het deeg er in
  • Bak 40 à 45 minuten (prik bij twijfel met een mes om te zien of het er droog uitkomt)  


Nu nog enkel genieten

Geniet van de geur terwijl het nog even afkoelt. Laat het vervolgens goed smaken! 


Wil je gezond en lekker leren koken?

Interesse in individuele begeleiding, workshops of .... ?
Contacteer onze voedingsdeskundigen via ons contactformulier of via 0472/90 27 66

Facebook Share button