Smoothies en shakes zijn gezond:

Smoothies of een shakes zijn niet alleen gemakkelijk om te maken of te drinken. Je kan er ook veel extra groenten en fruit mee binnenkrijgen. Voor velen dus een mooie handige oplossing. Op deze manier heb je een echte bron van mineralen en vitaminen. Ze zijn dus best wel gezond.

Smoothies en shakes zijn ongezond:

In groenten en fruit zitten veel vezels. Vezels zijn belangrijk voor onze darmwerking. Ze hebben onder andere een positieve invloed op onze darmflora. Het belang van onze darmflora of darmbacteriën wordt te vaak onderschat. Door het gebruik van onze blender maken we echter veel vezels kapot. Je zou dit misschien een beetje kunnen beperken door niet te lang te blenden. 

In fruit zitten veel snelle suikers. Als je in je smoothies of shakes veel fruit steekt, dan is dit minder ideaal voor je suikerspiegel. Je suiker zal meer pieken als je iets drinkt dan als je iets eet. 

Het voordeel van een smoothie of shake is dat je gemakkelijker meer groenten en fruit kunt eten. Je kan namelijk al drinkend gemakkelijker meer opnemen dan al etend. Je drinkt bijvoorbeeld gemakkelijker drie geperste appelsienen dan dat je ze eet. Opgelet dus dat je ook niet te veel gaat eten. Langs de andere kant kan een smoothie of shake tegenover een minder gezonde en suikerrijke "voeding" goed vullen. Veel snoep of fastfood zal de honger minder onderdrukken. Wil je langer een verzadigd gevoel hebben van je shake? Zorg dan voor voldoende eiwitten of groenten in je shake.

Conclusie

Het is een goede bron van vitaminen en mineralen. Hetzelfde eten is echter nog gezonder dan blenden. 

Graag advies op maat?

Contacteer ons via 0472/90 27 66 of via ons contactformulier

share button facebook

Pin It