Vegetarische spread

Ik wou op een gemakkelijke manier veel groeten kunnen eten. Dit weekend terug eens geïmproviseerd en het werd thuis duidelijk door iedereen gesmaakt. Vandaar dat ik het met jullie dacht te delen.

Ingrediënten:

  • 2 wortels
  • kokosvet
  • knoflook
  • 3 kleine trostomaten
  • ongeveer evenveel broccoli als tomaten
  • blik linzen
  • tiental dikke olijven

bereidingswijze:

  • Stoof de wortels in een pot met goed veel kokosvet.
  • Snij ondertussen de knoflook fijn en voeg deze eraan toe.
  • Vervolgens snij je de tomaten in kleine stukjes. Ook deze mogen direct de pot in.
  • Als de wortels al wat gaarder zijn maar nog steeds een beetje krokant, mag ook de broccoli in stukjes erbij
  • Je mag het vuur uitzetten wanneer de brokolie klaar is
  • Voeg het blik linzen en de olijven toe (opgelet: de linzen die ik gebruikte waren reeds eetklaar)
  • Nog even fijn mixen en je bent klaar (laat gerust nog kleine stukjes over)

Tips:

  • Eet het als extra groenten op je bord of tussen de boterham
  • Proef het eens warm en ook eens koud
  • Verdeel het in meerdere porties. Zo heb je kant en klare groenten in huis of kan je het gemakkelijk meenemen

 

Ketting koken

Ketting koken is de kunst om met overschotjes snel iets nieuws te maken. In plaats van ketting roken kan je dus ook ketting koken. Veel gezonder uiteraard. Het is inderdaad gezonder om alles altijd goed vers te maken. Als je hierdoor echter meer groenten eet, gaan we daardoor toch niet over klagen hé. 

Groenten eitje (voorbeeldje van ketting koken)

  • Verwarm bovenstaande vegetarische spread met een beetje kaas in een pan
  • Bak een spiegeleitje ernaast in dezelfde pan
  • Schep uit in een kommetje
  • Even mengen met je vork en smakelijk

 

Opzoek naar nog leuke receptjes? Contacteer ons

 

facebook share button