Hatha Flow Yoga:

Het woord yoga betekent in het Sanskriet verbinden, samenvoegen. Hatha betekent kracht in en met discipline. Het gaat hier om de ware verbinding van onze wil te verbinden met onze eigen essentie. Diegene die we in de kern zijn. En als we kunnen leven van uit onze kern, leven we onze waarheid. Op deze manier is er meer balans (in geest, lichaam, en op zielsniveau) en kunnen we zo nodig ons zelf en de ander dragen.

Yoga docente Katja Muermans

Hatha Yoga helpt je om eenheid te ervaren tussen twee uitersten, nl. inspanning en ontspanning. Het helpt je om balans te ervaren tussen lichaam en geest. In- en ontspanning wisselen elkaar af. Anders dan bij Yin Yang yoga; daar is het Yange stuk intenser en volgen de bewegingen elkaar vloeiender en sneller op. Bij Yin Yang yoga zijn er minder lange staande poses en daar duren de ontspannende Yin asana's veel langer. Bij Hatha flow houd je een staande pose langer aan en na een flow van bewegingen, krijg je even een moment om tot rust te komen.

Iedere les bestaat uit Pranayama (ademhalingsoefeningen) zodat lichaam en geest de ruimte krijgen om te aarden, gevolgd door asana's (yogahoudingen) en uiteindelijk de savasana (relaxatie), soms gecombineerd met een meditatie/mindfullness oefening.
De yogahoudingen worden statisch (niet- bewegend) uitgevoerd en elke houding kan aangepast worden aan jouw niveau, zodat je luistert naar wat jouw lichaam nodig heeft zodat je meer bewust wordt van je ademhaling en de spanning in je lichaam. Er wordt gezorgd voor een flow, een logische opeenvolging van houdingen, die voor een vloeiende overgang zorgt.
Je hoeft niet al te veel ervaring te hebben in Yoga om deel te nemen aan deze les. De lessen zijn gebaseerd op een methode en filosofie, die ruimte en veiligheid creëert. Hierdoor ontstaat er een toegankelijkheid voor gevorderden en beginners, voor jong en oud. Dit wilt niet zeggen dat de lessen, vaag zijn en dat er niet gezweet wordt, normaal gesproken wordt er pittig gewerkt, en heb je na de les beslist het gevoel wat gedaan te hebben. Ik zie je graag een keer in de les en dan gaan we samen op pad.

Wanneer?

Prijzen voor de groepslessen?

  • Proefles: €5
  • Losse beurt: €15
  • 5-beurtenkaart: €60
  • 10-beurtenkaart: €110
  • 20-beurtenkaart: €200
  • sportverzekering voor 365 dagen: €10
  • Er is gedeeltelijke terugbetaling voor sportclubs via de CM. Stuur dit document ingevuld naar je mutualiteit. 

(Beurtenkaarten zijn 6 maanden geldig en kunnen ook gebruikt worden voor al onze groepslessen: Animal FlowPilatesBBBBoksen en Circuit training).

Benodigdheden?

Het enige wat je best voorziet is een handdoekje en losse kledij.

Inschrijven kan via:

Je kan je online inschrijven, via 0472/90 27 66 of via ons contactformulier.

 

Bekijk ook ons uitgebreider yoga aanbod

Pin It