Animal Flow - Certified instructor Johan Swennen

"Ik ben vrij toevallig met Animal Flow in contact gekomen. Het zag er super leuk uit dus wilde ik het zeker eens proberen. Het was inderdaad heel tof en bovendien was ik aangenaam verrast over hoe evenwichtig je lichaam getraind wordt en hoe functioneel de oefeningen zijn. Ondertussen ben ik gecertifieerd Animal Flow instructeur en kijk ik er naar uit om deze creatieve sport met jou te delen" - Onze personal trainer: Johan Swennen

Wat is Animal Flow?

Het is een leuk innovatief fitness programma gebaseerd op allerlei grondbewegingen. Met Animal Flow leer je terug vrij te bewegen zoals een dier en krijgt je lichaam een functionele upgrade. 

Het is uitdagend, effectief en wordt als ontzettend plezierig ervaren. We passen de oefeningen aan aan jouw niveau. Zo kan iedereen genieten van de vele voordelen:

 • Coördinatie
 • Lenigheid
 • Mobiliteit
 • Kracht
 • Uithoudingsvermogen
 • Lichaamshouding verbeteren
 • Full body training en vetverbranding!
 • hoge FUN factor in je workout!

 

De zes componenten

Animal Flow bevat een reeks van bewegingen en combinaties die we kunnen groeperen in zes componenten. Elke component is ontworpen om specifieke resultaten na te streven. We combineren deze op veel verschillende manieren in onze trainingen.

Pols mobilisaties / wrist mobilisations

 Animal Flow - Wirst Mobilisations

Denk je net zoals ik vroeger dat Animal Flow te zwaar is voor de polsen? Dankzij de polsmobilisaties zorgen we met Animal Flow net voor soepele sterke polsen. Met éénvoudige pols mobilisaties kunnen we op een verbazend efficiënte manier onze handen en polsen klaarmaken voor de uitdagingen van Animal Flow. Door onze polsen sterk en gezond te houden kunnen we meer plezier en succes ervaren met Animal Flow. 

Activaties / Activations

Animal Flow - Activations

De activaties maken ons lichaam wakker en zorgen dat alles terug veel meer in verbinding komt. Al onze spieren en gewrichten leren terug als geheel, als één lichaam samen te werken. We worden terug bewust van ons lichaam en het samenspel met de grond. We gebruiken hiervoor variaties van de twee posities Beast en Crab, twee fundamentele houdingen in het programma.

Vorm specifieke stretches / Form Specific Stretches

Animal Flow - Form Specific Stretches

Het doel is om lenigheid en stabiliteit te verhogen in het hele lichaam. We verhogen de kracht doorheen de hele beweging en verhogen zo onze mobiliteit. 

Dierlijke verplaatsingen / Traveling Forms

Animal Flow - Traveling Forms

Activeer je "menselijk dier". Door allerlei dierlijke verplaatsingen na te bootsen verbeter je de natuurlijke werking van je lichaam, je leert je lichaam terug functioneel aan de slag te gaan. De basisverplaatsingen kan je onthouden met ABC: Ape, Beast en Crab en de bijhorende variaties.

Wissels en transities / Switches & Transitions

Animal Flow - Switches & Transitions

Dankzij Wissels en transities kunnen we dynamisch van de ene houding naar de andere houding overgaan. We kunnen deze apart inoefenen of in eindeloze combinaties. De vier basis categorieën zijn Underswitch, Side Kickthrough, Scorpion en Front Kickthrough. 

Flows

Animal Flow - Flow

Eens je wat bewegingen kent, kunnen we deze in een "flow" aan elkaar koppelen tot een mooie choreografie. 

Wanneer:

Bekijk onze agenda voor onze ingeplande sessies.  

Prijs?

 • Proefles: €5
 • Losse beurt: €15
 • 5-beurtenkaart: €60
 • 10-beurtenkaart: €110
 • 20-beurtenkaart: €200
 • sportverzekering voor 365 dagen: €10
 • Er is gedeeltelijke terugbetaling voor sportclubs via de Mutualiteiten. Voor de CM heb je bijvoorbeeld dit document dat je ingevuld naar je mutualiteit kan opsturen. 

(Beurtenkaarten zijn 6 maanden geldig en kunnen ook gebruikt worden voor de groepslessen BoksenYoga, Stoelgym en Pilates (CircuittrainingSteel Mace & Rope Flow)).

Ben jij ook benieuwd naar deze nieuwe vorm van beweging? Boek nu je proefles!

- online inschrijven

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- 0495/37 44 93

 

   Animal Flow logo

 ANIMAL FLOW® is a
trademarks of Global Bodyweight Training, LLC, used under license

more info on www.Animal Flow.com 

Pin It