In deze workshop krijg je een beeld van hoe spanning & stress, ouder worden, verkeerde houding, minder bewegen of verkeerde en eenzijdige bewegingen kunnen leiden tot (lage) rugpijn en pijnlijke stijve heupen. En dan spreken we nog niet over het veelvuldig zitten aan je computer of bureau die je heupen vast zetten, zitten wordt immers het nieuwe roken genoemd.

Lage rugpijn

Je krijgt theoretische en praktische uitleg over welke spieren in rug en heup een rol spelen, met speciale aandacht voor de heupbuigers en de psoasspier. Deze spier en de heupen zijn een opslagplaats van spanning, emoties en stress. Ook leer je dat zelfs vaste heupen niet alleen plaatselijk invloed kunnen hebben, ze hebben ook een invloed op de pijn in je rug. Ze hebben zelfs een effect op je ademhaling maar het omgekeerd is ook het geval.

We gaan aan de slag met oefeningen om je heupen terug los te maken, soepelheid terug te winnen in je rug en je ware bewegingsbereik te ontdekken en trainen tevens je heup- en rugspieren. Ook de sporter heeft baat bij flexibele heupbuigers zodat zij hun loop-, sprint-en springprestaties kunnen verbeteren. We eindigen met een yogalesje, specifiek toegespitst op het lossen van spanningen in deze regio’s.

Docent?

Katja Muermans

Wanneer?

18 november van 19u30 tot 21u30

Waar?

Het Gezonde Huis, Blandenstraat 236, 3053 Haasrode

Prijs?

€27  of 2 beurten van je beurtenkaart

Schrijf je in:

  • Via Eversports kan je je online inschrijven en direct afrekenen. Zo ben je zeker van je plaats. (Een Eversports account is gratis)
  • via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (je inschrijving is pas definitief na overschrijving)
  • via 0472902766 (je inschrijving is pas definitief na overschrijving)

 

Pin It