Hilde Plaetinck

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0472/90 27 66

Gezondheidsconsulent - orthomoleculair therapeut - economist - zaakvoerder

Hilde Plaetinck - Pilates

Hallo, ik ben Hilde Plaetinck. In een (ondertussen reeds ver) verleden studeerde ik Toegepaste Economische Wetenschappen, specialisatie financiewezen. Na een 20 jarige carrière als bankier en consultant, besloot ik mezelf een tweede adem in te blazen! Ik ging terug studeren: de 4-jarige opleiding Gezondheidsconsulent aan de Levensschool en de 2-jarige opleiding orthomoleculaire geneeskunde (ICZO). Sinds 2010 help ik mensen om bewust te kiezen voor, en te werken aan een gezondere levensstijl. Heerlijk is dat!!! Mijn stokpaardjes zijn beweging, pilates, gezonde voeding en massages. 

Bij Het gezonde huis verzorg ik dan ook:

 

Johan Swennen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0495/37 44 93

Personal trainer - klinisch psycholoog - erkend tabakoloog - zaakvoerder

Johan Swennen

Reeds vroeg kreeg ik interesse in beweging en sport. Ongeveer op mijn 12 jaar begon ik met karate. Ik wou al snel zoveel mogelijk leren over training. Tot op vandaag blijf ik er over studeren. Mijn zeer grote passie en een wetenschappelijk geest hebben veel mensen geholpen op vlak van beweging.

Wat we echt interesseert is wat mensen gelukkig maakt. Volgens mij is dat een verhaal van lichaam en geest. Om de geest te studeren, ben ik klinisch psychologie aan de KUL gaan doen. Daar specialiseerde ik mij in motivatiepsychologie. Deze houdt zich bezig met de vraag "waarom doen mensen wat ze doen?". Daarnaast had ik een sterke interesse in gezondheidspsychologie. Ik vind het ook al jaren interessant om therapie te geven. Het geeft me voldoening om te zien hoe mensen bewuster, gezonder en vooral gelukkiger gaan leven.

Nu bleek uit de praktijk, als ook uit onderzoek, dat men gelukkiger wordt als men een tijd gestopt is met roken. Dit leidde tot Een bijkomende interuniversitaire opleiding om rookstopbegeleiding te geven.

Al deze passies komen nu goed van pas in Het gezonde huis. Je kan bij mij terecht voor:

 

Annehieke Bryan

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0473/11 06 59

Leefstijlcoach

Annehieke Bryan

Wie ben ik?

Na mijn universitaire studie ‘Voeding en Gezondheid’ ben ik in Nederland opgeleid tot Leefstijlcoach, een beroep dat in België onbekend is. Graag begeleid ik mensen bij het aannemen van een gezonde leefstijl, waar ze zich vitaal en veerkrachtig bij voelen. Daarbij focus ik op de leefstijlfactoren: gezonde voeding en voedingspatronen, leefpatronen, beweging, slaap en ontspanning.

Waarmee kan ik jou helpen in Het Gezonde Huis?

Heb je overgewicht, slaapproblemen of te weinig energie? Samen werken we aan een gezonde leefstijl en verandering van leefstijlgedrag. Hierbij focussen we niet alleen op gezonde voeding en beweging maar ook op gedragsverandering. En dat begint bij bewustwording. Daarom gebruik ik mindfulness in om deze veranderingen duurzaam te maken. Samen werken we aan een vitaal leven dat bij jou past.

 

Katrien Meersseman

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0478/94 44 73

Diëtiste - sportdiëtiste

Katrien Meersseman

Wie ben ik?

Nadat ik afstudeerde als licentiaat in de communicatiewetenschappen werkte ik 6 jaar in marketing en communicatie. Omdat ik als snel besefte dat ik veel meer voldoening zou halen uit een job waarbij ik mensen kan helpen, besliste ik op 30-jarige leeftijd om opnieuw te gaan studeren voor diëtist. Daarna heb ik mezelf ook bijgeschoold tot sportdiëtist.

Waarmee kan ik jou helpen in Het Gezonde Huis?

Bij mij kan je niet enkel terecht voor gewichtsverlies en sportvoeding maar ook voor gezonde voeding in het algemeen en voedingsadvies bij bepaalde ziektepatronen zoals diabetes, cholesterol, hoge bloeddruk, nierinsufficiëntie, prikkelbare darm. Mijn aanpak als diëtiste is steeds persoonlijk en motiverend.

  

Tina Depré

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Klinische Psycholoog

Klinisch psycholoog: Tina Depré

Wie ben ik?

Als tiener verslond ik tijdschriften over psychologie om te weten waarom mensen bepaalde moeilijkheden ervaren in hun leven en hoe ze kunnen geholpen worden. De opleiding klinische psychologie was dan ook een evidente studiekeuze. Nadien heb ik nog tal van inspirerende bijscholingen gevolgd en me verdiept in mindfulness. Momenteel volg ik nog een bijkomende opleiding integratieve kind- en jeugdpsychotherapie. Als moeder van drie kinderen met een druk gezinsleven hecht ik veel belang aan een goede privé-werk balans.

Waarmee kan ik jou helpen in Het Gezonde Huis?

Je kan bij mij terecht voor zeer diverse klachten zoals angst, depressie, burn-out, stress, rouw, acute of chronische pijn, trauma, agressie, gebrek aan assertiviteit, relatieproblemen, dementie, levensfaseproblematiek etc. De begeleiding wordt steeds aangepast aan jouw hulpvraag. De therapie kan worden aangevuld worden met mindfulness, relaxatietherapie en specifieke opdrachten. Ook jongeren en studenten help ik graag verder bij het aanleren van een efficiënte studiemethode.

 

Ingrid Belmans

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Psycholoog - Mentor - Gecertifieerd  Executive Coach (EMCC).

Psycholoog, mentor en gecertifieerd executive coach: Ingrid Belmans

Wie ben ik?

Na mijn studies in de psychologie heb ik diverse internationale leidinggevende functies uitgeoefend. Op een gegeven moment ben ik gestart met het begeleiden van mensen om hen te helpen hun capaciteiten en competenties optimaal te ontwikkelen. Dit gaf me zoveel voldoening, dat ik besloot terug naar mijn roots te gaan. Ik ben opnieuw gaan studeren en ben nu ook gecertifieerd executive coach (EMCC).

Waarmee kan ik jou helpen in Het Gezonde Huis?

Wil je je loopbaan in eigen handen nemen? Ik ben graag je coach & mentor! Met een job die aansluit bij je persoonlijke waarden en overtuigingen ben je gelukkiger en voel je je beter in je vel. Het is mijn missie om je hierbij te helpen zodat je volop kunt genieten van je werk. Ik werk met co-actief coachen, positieve psychologie en coaching in dialoog. Tijdens onze sessies kunnen we werken aan thema’s zoals loopbaantransitie, leiderschapskwaliteiten, personal branding, enzovoorts. Kies voor werk gerelateerde coachings.

Maar soms loopt het ook wel eens mis en lijden mensen onder langdurige stress op het werk of komen in een burn-out terecht. Daar help ik mensen om terug weerbaar te worden en een ander perspectief aan te nemen ten opzichte van werk-leven. Met de juiste aanpak komen vele mensen sterker uit een periode van burn-out.

 

Tanja Den Hertog

Yogadocente

yogadocente: Tanja Den Hertog

Wie ben ik?

Hoewel lesgeven mijn passie is, voelde ik me op een gegeven moment minder goed in m’n job. Ik startte met yoga en ervoer vrijwel onmiddellijk dat mijn innerlijke kracht terugkwam. Ook shiatsu werd een passie, samen met yoga, meditatie en lesgeven.

Mijn achtergrond als licentiate in de Lichamelijke Opvoeding geeft me een extra basis om de houdingen lichamelijk correct uit te voeren. Bovendien blijf ik continu bijstuderen en oefenen.

Waarmee kan ik jou helpen in Het Gezonde Huis?

Tijdens de lessen … yoga brengen we lichaam en geest in balans. Uit ervaring weet ik dat loslaten de moeilijkste mentale asana is. ‘Quiet your mind and free your body’ is dan ook mijn levensmotto!

 

Coachings, groepslessen en workshops:

  • Online (interactief of opgenomen video's)
  • Op verplaatsing
  • In open lucht
  • In de praktijk

Algemene voorwaarden