Hilde Plaetinck

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0472/90 27 66

Gezondheidsconsulent - orthomoleculair therapeut - economist - zaakvoerder

Hilde Plaetinck - Pilates

Hallo, ik ben Hilde Plaetinck. In een (ondertussen reeds ver) verleden studeerde ik Toegepaste Economische Wetenschappen, specialisatie financiewezen. Na een 20 jarige carrière als bankier en consultant, besloot ik mezelf een tweede adem in te blazen! Ik ging terug studeren: de 4-jarige opleiding Gezondheidsconsulent aan de Levensschool en de 2-jarige opleiding orthomoleculaire geneeskunde (ICZO). Sinds 2010 help ik mensen om bewust te kiezen voor, en te werken aan een gezondere levensstijl. Heerlijk is dat!!! Mijn stokpaardjes zijn beweging, pilates, gezonde voeding en massages. 

Bij Het gezonde huis verzorg ik dan ook:

 

Johan Swennen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0495/37 44 93

Personal trainer - klinisch psycholoog - erkend tabakoloog - zaakvoerder

Johan Swennen

Reeds vroeg kreeg ik interesse in beweging en sport. Ongeveer op mijn 12 jaar begon ik met karate. Ik wou al snel zoveel mogelijk leren over training. Tot op vandaag blijf ik er over studeren. Mijn zeer grote passie en een wetenschappelijk geest hebben veel mensen geholpen op vlak van beweging.

Wat we echt interesseert is wat mensen gelukkig maakt. Volgens mij is dat een verhaal van lichaam en geest. Om de geest te studeren, ben ik klinisch psychologie aan de KUL gaan doen. Daar specialiseerde ik mij in motivatiepsychologie. Deze houdt zich bezig met de vraag "waarom doen mensen wat ze doen?". Daarnaast had ik een sterke interesse in gezondheidspsychologie. Ik vind het ook al jaren interessant om therapie te geven. Het geeft me voldoening om te zien hoe mensen bewuster, gezonder en vooral gelukkiger gaan leven.

Nu bleek uit de praktijk, als ook uit onderzoek, dat men gelukkiger wordt als men een tijd gestopt is met roken. Dit leidde tot Een bijkomende interuniversitaire opleiding om rookstopbegeleiding te geven.

Al deze passies komen nu goed van pas in Het gezonde huis. Je kan bij mij terecht voor:

  

Katrien Meersseman

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0478/94 44 73

Diëtiste - sportdiëtiste

Katrien Meersseman

Wie ben ik?

Nadat ik afstudeerde als licentiaat in de communicatiewetenschappen werkte ik 6 jaar in marketing en communicatie. Omdat ik als snel besefte dat ik veel meer voldoening zou halen uit een job waarbij ik mensen kan helpen, besliste ik op 30-jarige leeftijd om opnieuw te gaan studeren voor diëtist. Daarna heb ik mezelf ook bijgeschoold tot sportdiëtist.

Waarmee kan ik jou helpen in Het Gezonde Huis?

Bij mij kan je niet enkel terecht voor gewichtsverlies en sportvoeding maar ook voor gezonde voeding in het algemeen en voedingsadvies bij bepaalde ziektepatronen zoals diabetes, cholesterol, hoge bloeddruk, nierinsufficiëntie, prikkelbare darm. Mijn aanpak als diëtiste is steeds persoonlijk en motiverend.  

 

Ingrid Belmans

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Psycholoog - Mentor - Gecertifieerd  Executive Coach (EMCC).

Psycholoog, mentor en gecertifieerd executive coach: Ingrid Belmans

Wie ben ik?

Na mijn studies in de psychologie heb ik diverse internationale leidinggevende functies uitgeoefend. Op een gegeven moment ben ik gestart met het begeleiden van mensen om hen te helpen hun capaciteiten en competenties optimaal te ontwikkelen. Dit gaf me zoveel voldoening, dat ik besloot terug naar mijn roots te gaan. Ik ben opnieuw gaan studeren en ben nu ook gecertifieerd executive coach (EMCC).

Waarmee kan ik jou helpen in Het Gezonde Huis?

Wil je je loopbaan in eigen handen nemen? Ik ben graag je coach & mentor! Met een job die aansluit bij je persoonlijke waarden en overtuigingen ben je gelukkiger en voel je je beter in je vel. Het is mijn missie om je hierbij te helpen zodat je volop kunt genieten van je werk. Ik werk met co-actief coachen, positieve psychologie en coaching in dialoog. Tijdens onze sessies kunnen we werken aan thema’s zoals loopbaantransitie, leiderschapskwaliteiten, personal branding, enzovoorts. Kies voor werk gerelateerde coachings.

Maar soms loopt het ook wel eens mis en lijden mensen onder langdurige stress op het werk of komen in een burn-out terecht. Daar help ik mensen om terug weerbaar te worden en een ander perspectief aan te nemen ten opzichte van werk-leven. Met de juiste aanpak komen vele mensen sterker uit een periode van burn-out.

 

 

Katja Muermans

Yogadocente

Yoga docente Katja Muermans

Wie ben ik?

Als levendige kleuter was ik een wildebras en sporten en bewegen waren mijn uitlaatklep. Dat resulteerde in universitaire studies in Lichamelijke Opvoeding en andere sportopleidingen. De toekomst als volwassene liep anders, gedurende meer dan 30 jaar werkte ik in medische functies in de pharmaceutische industrie, voornamelijk in oncologie. De wetenschap en het bestrijden van ziekte via wetenschappelijk onderzoek was mijn dagdagelijkse bezigheid, maar hoge werkdruk, stress, en andere factoren kostten mijn gezondheid, op verschillende momenten. Pas toen yoga op mijn pad kwam, startte mijn herstel. Het opende mij de ogen dat ik liever aan de andere zijde werkte, namelijk anderen helpen te investeren in hun eigen gezondheid ipv remedies te zoeken wanneer het te laat was.

Persoonlijk maakte ik een hele evolutie door, en ontdekte ik wat yoga bij mij verwezenlijkt had: yoga hielp mij te helen, te herstellen, te aanvaarden, te voorkomen, gelukkiger en lichter in het leven te staan, terug meer de natuur in. Dit leidde tot verscheidene opleidingen als yogadocente in verschillende yogastijlen en yogafilosofie en de wens te delen wat ik zelf ervaren en geleerd had. Vandaag kan ik mijzelf oprecht ‘a nature & yoga -addict’ noemen;-).

Waarmee kan ik jou helpen in Het Gezonde Huis?

Geheel spontaan en met passie en enthousiasme voel ik me betrokken bij elke student en hoop ik jou door meditatie, ademhaling en beweging terug balans te brengen, jou te leren ademen, jou rust te bezorgen en jou fysisch, mentaal en emotioneel sterker te maken om het leven ten volle te kunnen omarmen.

 

Monica Thukkaram

Yogadocente

Monica Thukkaram doing yoga

Who am I?

My journey into yoga began at the age of 12, but it wasn't until the pandemic, while I was navigating the challenges of my PhD, that I turned to yoga, vipassana and mindfulness as essential tools for healing and finding greater happiness and lightness in life. This newfound dedication led me to become a certified yoga teacher in 2022.
In addition to my roles as a Biomedical Engineer and Scientist, I discovered that yoga and mindfulness provided me with a unique path to nurture both my mental and physical well-being. These practices helped me reconnect with myself and with nature, inspiring me to share these transformative experiences with my students.
Beyond my work and yoga practice, I have a deep passion for trekking in the woods and mountains. My love for nature beautifully complements my dedication to yoga which I see as a means of finding balance and joy in life.
I also hold certifications in Yin Yoga and Prenatal Yoga, and I teach various classes like Hatha, Relax Yin, and Prenatal. In my classes, I emphasize the importance of listening to your body and nurturing both your mental and physical health.

How can I be of assistance?

I extend a warm welcome to everyone, whether you're experienced or just starting out. I conduct my classes in English and invite anyone seeking balance, inner peace, and a deeper connection to nature to join me in exploring the benefits of yoga and mindfulness and discovering harmony in both mind and body.

Pin It

Coachings, groepslessen en workshops:

  • Online (interactief of opgenomen video's)
  • Op verplaatsing
  • In open lucht
  • In de praktijk

Algemene voorwaarden