Start met Yoga

Yoga, interessant voor mijn gezondheid maar ik ben niet zo lenig. Ga ik dat wel kunnen? Bovendien is dat vaak iets zweverigs?  ...
Bij “Het gezonde huis” hechten we veel belang aan bewust leven en willen we het helemaal niet zweverig maken. Yoga draait niet om hoe lenig of hoe sterk je bent, maar eerder om de mentale rust en het lichamelijke bewustzijn dat je creëert tijdens de sessie. Yoga is goed voor je lichaam en geest. Het helpt je namelijk om in het hier en nu te zijn en op een gezonde, uitdagende en leuke manier te bewegen. Aangezien we in kleine groepjes werken kunnen we de oefeningen persoonlijk aanpassen aan je mogelijkheden. Zo kunnen verschillende niveau's toch samen trainen. Iedereen is dus welkom. Kom alvast eens langs voor een proefles!

Groepslessen Yoga

Voor wie is Yoga bedoeld?

Iedereen:

 • die gezond wil bewegen
 • die leniger wil worden
 • die zijn lichaamshouding wil verbeteren
 • die in groep tot rust wil komen
 • die zijn stress wil verminderen
 • die wilt beginnen met yoga tot wie een ervaren yogi is

Waarom?

Tijdens de sessie leer je verschillende poses aannemen (ook wel asana’s genoemd) die je leniger, stabieler en sterker maken. Je leert je bewust te zijn van je lichaam en je ademhaling. Zo komen we samen tot rust. Je laat je zorgen loslaten, je ontspant en je voelt je beter in je vel. Sommigen spreken van een yoga’s high (te vergelijken met de runners high).

Hoe ga je van start?

Contacteer ons en maak een afspraak voor een proefles of spring gewoon eens binnen. Kom dan best een paar minuutjes vroeger.
De groepslessen gaan door in onze praktijk in Haasrode (Blandenstraat 236, 3053 Haasrode)

Wanneer?

 • Bekijk de lessenrooster van onze groepslessen
 • De algemene introductie workshops zijn op inschrijving (de introductie sessie is geen verplichting om te kunnen starten. Ze dienen om de verschillende yoga-stijlen te vergelijken)
 • Individuele begeleiding kan op zelfgekozen uren

Prijzen?

  • Proefles: €5
  • Losse beurt: €12
  • 5-beurtenkaart: €55
  • 10-beurtenkaart: €100
  • 20-beurtenkaart: €180

(Beurtenkaarten zijn 6 maanden geldig en kunnen ook gebruikt worden voor de groepslessen Pilates, Boksen en Circuit training).

Yoga in het bos

 

Welke soorten yoga bieden wij aan:

Easy Flow Yoga:

Easy Flow is gebaseerd op vinyasa, maar het tempo ligt hierbij lager. Er wordt vaak gewerkt rond een bepaald thema of een pose. Poses worden iets langer aangehouden en er wordt meer aandacht besteed aan relaxatie. Deze les is uiterst geschikt voor beginnende yogi's of voor yogi's die graag eens een rustigere les volgen.

Hatha Flow Yoga:

De term hatha bestaat in het Sanskriet uit ha (zon) en tha (maan), wat verwijst naar het evenwicht tussen tegengestelden, Jin en Jang, rust en inspanning, aanvullend aan elkaar. Hatha Yoga helpt je om eenheid te ervaren tussen deze twee uitersten, om balans te ervaren tussen lichaam en geest. In- en ontspanning wisselen elkaar af.

Iedere les bestaat uit Pranayama (ademhalingsoefeningen), asana's (yogahoudingen) en savasana (relaxatie). 
De yogahoudingen worden statisch (niet- bewegend) uitgevoerd en elke houding kan aangepast worden aan jouw niveau, zodat je luistert naar wat jouw lichaam nodig heeft zodat je meer bewust wordt van je ademhaling en de spanning in je lichaam. Er wordt gezorgd voor een flow, een logische opeenvolging van de houdingen, die voor een vloeiende overgang zorgen. 

Je hoeft niet al te veel ervaring te hebben in Yoga om deel te nemen aan deze les.

Yin Yoga:

Bij Yin Yoga houdingen, worden Asana’s voor langere tijd aangehouden. Je kunt wel tot 5 minuten in één houding staan. Je voert de oefeningen statisch uit. Tijdens de uitvoering wordt er weinig gebruik gemaakt van beweging, of sta je zelfs helemaal stil. Gewrichten en bindweefsel versoepelen, ontspannen en versterken.

Algemene introductie in yoga (workshop):

Verken de verschillende yoga stijlen

 

Benodigdheden?

Het enige wat je moet voorzien is een handdoekje, water en losse kledij.


Klaar voor rustiger, leniger, sterker, ... te worden? Of toch nog vragen?

Contacteer ons via ons contactformulier of via 0472/90 27 66