Leer, exploreer, flow en speel

Tijdens deze lessen leer je nieuwe technieken waarmee je kan gaan spelen. Alles wordt stapje per stapje opgebouwd op je eigen tempo. De nadruk ligt dus op creatief bewegen en spelen. Als neveneffect krijg je een functionele complete bodyworkout. De lessen is opgebouwd uit Rope Flow en Steel mace flow en ondersteunende oefeningen. 
We komen samen om te flowen en te spelen en Johan helpt iedereen in het exploreren van nieuwe technieken en in het bijsturen. 

Wat is Rope Flow?

Tijdens Rope Flow ga je creatief spelen met een touw. Iedereen kent touwtje springen maar bij Rope Flow gaan we het touw op allerlei manieren rondzwieren zonder te moeten springen. Er blijkt zo toch wat meer mogelijk te zijn dan je eerst zou denken cool. We bouwen dit stapje per stapje op. Beetje bij beetje leer je technieken en vervolgens kan je ermee gaan spelen (Flowen). 

Wat zijn de voordelen?
Rope Flow verhoogt het evenwicht in je lichaam doordat het vaak vergeten natuurlijke bewegingsmechanismen gaat wakker schudden en ook omdat veel kleine spieren die onderactief zijn worden mee geprikkeld. Het is goed voor je flexibiliteit en je coördinatie. Rope Flow onderhoudt of verhoogt de bewegingsvrijheid van je armen, schouders en rug. Het is ook een hele leuke manier om je gewrichten in heel je lichaam te smeren, het houdt ze soepel voorkomt dat ze meer en meer gaan kraken en vast zitten naarmate dat we ouder worden. 

Wat is Steel Mace Flow?

Een Steel Mace of macebell is een stalen knots. Met een Steel Mace trainen is leuk, veelzijdig en enorm gevarieerd. Je kan creatief gaan bewegen en allerlei technieken gaan exploreren maar je kan evenzeer een éénvoudig circuit opstellen en focussen op kracht, duurkracht en uithouding

Een steel mace training is ideaal voor wie graag creatief beweegt en niet erg vindt om sterker te worden. Vooral je schouders en bovenrug gaan mobieler en stabieler worden maar ook je core en benen krijgen een stevige functionele workout. 

Oefeningen worden aangepast aan jouw niveau. Wij trainen namelijk met een metalen staaf met op het einde een zware bol (2,4kg, 4kg, 6kg, ...). Losstaand van het gewicht kan je technieken gemakkelijk lichter of zwaarder maken. Laat je dus zeker niet afschrikken en kom het eens uitproberen. 

Wanneer?

Start2RopeFlow reeks: 5 woensdagavonden om 18u (28 september en 5, 12, 19 en 26 oktober)

Bekijk onze agenda voor onze ingeplande sessies.  

Prijs groepslessen reeks Start2RopeFlow?

 • €60 voor 5 weken

Prijs personal training?

  • 1ste kennismakingsgesprek: GRATIS!
  • 1u: €65
  • 5u: 5% korting -> €61.75/u
  • 10u: 10% korting -> €58.50/u (meest populaire artikel)
  • 15u: 15%korting -> €55.25/uur
  • Sportverzekering: €10 per jaar (ook geldig voor de groepslessen)
  • Duo of smallgroup trainingen (max 4 personen): geen meerkost (prijzen zijn hetzelfde als de individuele trainingen). Vanaf 5 personen bedraagt het €15/u per persoon.
  • Voor sessies op verplaatsing: neem contact met ons op (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
  • Prijs voor een individuele lichaamsanalyse en uithoudingsmeting met trainingsschema en opvolging via mail: €130 voor de eerste keer
  • een reeks is geldig tot 1 jaar na aankoop
  • geen reeksen mogelijk voor sessies met terugbetaling (psychologie, rookstop en diëtiste)

Vragen of inschrijven?

Je kan je online inschrijven, via 0495/37 44 93 (Johan), via ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Facebook share button
Pin It