Waarom?

We zijn letterlijk opgebouwd uit wat we eten. Als we dus aan onze gezondheid willen bouwen, lijkt het ons verstandig om naar de bouwstenen te gaan kijken. "Don't just eat, fuel your body"

Hippocrates gaf reeds het belang aan van voeding: “Let food be thy medicine and medicine be thy food”.

Wat is orthomoleculaire therapie?

In de orthomoleculaire benadering wordt heel veel belang gehecht aan de voedingswaarde van voeding (zowel micro- als macronutriënten) en welke processen die kunnen teweeg brengen in het menselijke lichaam. De bedoeling is uiteraard om zo veel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. 

De orthomoleculaire benadering werkt bij voorkeur preventief: problemen vermijden door het lichaam van voldoende nutriënten te voorzien en de leefstijl aan te passen. 

Bij klachten wordt vooral gezocht naar de effectieve oorzaak hiervan. Eens hersteld, verdwijnen de klachten meestal vanzelf. Bij een kater kan het bijvoorbeeld voldoende zijn om het verwijderingsproces van de schadelijke acetaldehyde uit het lichaam te stimuleren (door het lichaam van voldoende vitamines B en glutathion te voorzien). Hierdoor verdwijnt de hoofdpijn meestal vanzelf. Het lichaam krijgt dus de kans om haar eigen disbalans te herstellen!

Hoe ga je van start?

Contacteer ons via 0472 90 27 66 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

Pin It