Een boterham met confituur… een boterham met charcuterie…
Oh zo lekker en oh zo gemakkelijk… maar is het wel zo gezond?

Wil je graag eens aan de slag met lekkere en gezondere alternatieven maar weet je niet goed hoe: wij helpen je op weg!

Op vrijdag 16 augustus slaan CSA ‘De Witte Beek’ en ‘Het gezonde huis’ de handen in elkaar.
Eerst gaan we samen oogsten op het veld van De witte Beek. Verser en lokaler kan niet!  

pompoenen oogsten op het veld

Met de opbrengst gaan we vervolgens aan de slag om onbewerkte vegetarische spreads en ander broodbeleg te maken. Hiervoor wordt je op deskundige wijze bijgestaan door voedingsconsulent en orthomoleculair therapeut Hilde Plaetinck. Zo wordt het niet enkel lekker maar ook nog eens voedzaam! En zelfs voor het brood zullen alternatieven worden aangeboden…! (u gratis aangeboden door Het gezonde huis)

Hilde is trouwens sinds meerdere jaren enthousiast lid van De Witte Beek en is aldus helemaal overtuigd van de meerwaarde van lokale, biologische en seizoensgebonden voeding!

Praktische info: 
-> VOLZET: je kan je gegevens wel achterlaten voor mocht deze workshop in de toekomst herhaald worden. 

  • Wanneer: vrijdag 16 augustus van 18u tot 21u
  • Waar: CSA De Witte Beek (Hoogstraat te Bierbeek – toegankelijk tussen de huizen nr 34 en 38 in de Hoogstraat. Je kan parkeren op de parking van D’Store (overkant van de straat)
  • Prijs: €35 (inclusief workshop, de ingrediënten, het brood-alternatief, de recepten ervan en een leuke babbel achteraf ?)
  • Inschrijven: uiterlijk op 12 augustus bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (0472/90.72.66)
    -> VOLZET: je kan je gegevens wel achterlaten voor mocht deze workshop in de toekomst herhaald worden. 
  • Praktisch: breng een eigen snijplan, dunschiller en keukenmesje mee. Best ook een paar afsluitbare potjes om eventuele overschotjes mee te nemen naar huis

Wie is Hilde Plaetinck

‘In een (ondertussen reeds ver) verleden studeerde ik Toegepaste Economische Wetenschappen, specialisatie financiewezen. Na een 20 jarige carrière als bankier en consultant, besloot ik mezelf een tweede adem in te blazen! Ik ging terug studeren: de 4-jarige opleiding Gezondheidsconsulent aan de Levensschool en de 2-jarige opleiding orthomoleculaire wetenschap (ICZO). Sinds 2010 help ik mensen om bewust te kiezen voor, en te werken aan, een gezondere levensstijl. Heerlijk is dat!!! Mijn stokpaardjes zijn beweging, pilates, gezonde voeding en massages.
Voeding benader ik orthomoleculair.  Via deze benadering kijken we in de eerste plaats naar de voedingswaarde van je voeding (vitaminen, mineralen en andere bouwstoffen) en hoe je zo veel mogelijk nuttige voedingsstoffen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen kunt opnemen. We beschouwen voeding echt als een medicijn. We proberen zoveel mogelijk preventief te werken maar kunnen ook rond specifieke klachten werken’.

Hilde is binnen Het gezonde huis actief als personal trainer, voedingsconsulent, orthomoleculair therapeut, massage therapeut en pilates docent.

 

(voor meer info over inschrijven en annulaties: zie algemene voorwaarden)

 

 

Pin It