Veel mensen zitten veel en lang voor hun werk achter de PC. Als je de hele dag zit, dan hebben de spieren aan de voorkant van je lichaam de neiging te verkorten. Het gaat dan vooral om de heupbuigers (iliopsoas) en de rectus femoris in je bovenbeen. Wanneer deze spieren strakker gaan staan, ontstaan er disbalansen in je lichaam. Zo kunnen verkorte heupbuigers een voorwaartse kanteling van het bekken veroorzaken, waardoor je buik- en bilspieren op slot worden gezet. Het is voor niemand goed om uren achter elkaar te zitten.

De iliopsoas spier bestaat uit twee spieren: de musculus psoas major en de musculus iliacus. De psoas major en iliacus zorgen voor buiging van de heup en het naar buiten draaien van het bovenbeen. Bij verkorte heupbuigers zijn er verschillende klachten: ofwel heb je een iliopsoas syndroom, ofwel sukkel je met liesklachten, ofwel met rugklachten.

Tijdens deze workshop krijg je wat info over de bovengenoemde spieren; over hoe alles werkt en hoe je bovengenoemde klachten kunt verhelpen. Tijdens de workshop doen we lenigmakende en versterkende oefeningen voor deze spiergroepen en je krijgt ook tips mee wat je best wel en niet doet als je een zittend beroep uitoefent.

Praktisch:

Datum: Laat vrijblijvend weten dat je interesse hebt en we plannen en nieuwe datum in en houden je op de hoogte.
Prijs: €25 of 2 beurten op de kaart van de groepslessen per gezin

Zin om mee te doen?

Schrijf je dan snel in via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via ons contactformulier. Daarna ontvang je van ons de betaalgegevens. Graag tot dan!

(voor meer info over inschrijven en annulaties: zie algemene voorwaarden)

share button
Pin It