Wil je graag op een aangename manier leren mediteren? Dan is deze workshop iets voor jou! Geen retraite met urenlange meditaties, maar een gevarieerd aanbod van beweging en meditatie. Via bewustwordingsoefeningen en meditatie leer je makkelijker gedachten en gevoelens aanvaarden, kan je ze makkelijker loslaten en kom je meer in verbinding met jezelf. 

Waarom mediteren?

Tal van universiteiten hebben onderzoek verricht naar meditatie. Meditatie blijkt immers een heilzaam effect te hebben op lichaam en geest. Zelfs een nieuwe therapeutische stroming is hierop gebaseerd, ook wel bekend als Mindfulness based cognitive therapy.

De Amerikaanse arts Dr. Kabat-Zinn, geïnspireerd door meditaties uit boeddhistische tradities uit Azië, werkte een 8-wekenprogramma uit om stressgerelateerde of chronische klachten aan te pakken, het immuunsysteem te verbeteren en een betere focus te bereiken. In België werd deze therapie geïntegreerd in de aanpak van diverse klachten door Dr. Edel Maex en Dr. David Dewulf. Nadien werd meditatie ook toegepast in bedrijven. Mensen die meditatie beoefenen kunnen beter presteren en worden meer stressbestendig. Vooral het ontspannend effect dat hieruit voortvloeit, is een meerwaarde.

Inmiddels wordt meditatie dus door velen beoefend: niet alleen door boeddhistische monniken, maar ook door tal van hulpverleners, mensen die ermee in aanraking komen na een beproeving, managers, diverse beroepsgroepen en BV’s. Doel van deze workshop is om meditatie voor iedereen toegankelijk te maken zodat iedereen de effecten kan ervaren.

Mindfulness-meditatie opent de poort naar een dieper gewaarzijn, naar een innerlijke vrede en wijsheid. Het zorgt voor een groter bewustzijn in het hier en nu, voor acceptatie en loslaten. Teveel denken verhindert immers diepe wijsheid. Het heeft als effect dat het blikveld wordt verruimd en men meer levenskwaliteit ervaart.

In deze workshop, gegeven door klinisch psycholoog Tina Depré, gaan we dieper in op volgende aspecten:

  • Wat is meditatie?
  • Wetenschappelijk onderzoek en bevindingen
  • Positieve effecten op de gezondheid
  • Meditatie voor iedereen: een reis van zelfontplooiing en zelfontdekking
  • Mindful bewegen: toepassen van allerlei oefeningen en poses in het dagelijkse leven
  • Hoe kan je meditatie implementeren en in de praktijk toepassen?
  • Meditatie en bewustwordingsoefeningen

Praktisch:

3 groepslessen

Datum: telkens op zaterdag 9 - 16 en 23 november 2019 van 10 tot 11 uur

Prijs: €45 voor de hele reeks of 3 beurten voor wie een groepskaart heeft

Locatie: de praktijk van Het gezonde huis (Blandenstraat 236, 3053 Haasrode)

Zin om mee te doen?

Schrijf je snel in via het contactformulier, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0472/90 27 66

(voor meer info over inschrijven en annulaties: zie algemene voorwaarden)

share button