Centrale waarden "Plezier, Vitaliteit en Authenticiteit"

"Elke dag is een opportuniteit om bij te leren om vervolgens op toegewijde en gepassioneerde manier mijn beste interpretaties hiervan te delen in mijn lessen"

Simon heeft een diepe bewondering en fascinatie voor de Indische Yoga traditie, die hem motiveren om op dagelijkse basis zoveel te oefenen, te begrijpen en studeren als mogelijk.

Met veel enthousiasme, oog voor de detail en de nodige zorg, wil Simon zijn studenten helpen groeien en begeleiden in hun yoga-beoefening ongeacht het niveau en eventuele lichamelijke moeilijkheden of beperkingen.

Op Holistische wijze studeert Simon Asana (yogahoudingen), pranayama (controle van de ademhaling), concentratie & meditatie en yogafilosofie aan het Yoga Iyengar instituur van Brussel.

Naast Yoga, houdt Simon van muziek, avontuur, skiën en reizen.

Hij is er diep van overtuigd dat yoga ons helpt onszelf beter te begrijpen en om beter met onszelf te 'connecteren'. Dit kan ons gaandeweg een beetje bevrijden uit het kluwen van conditionering waarbij angst en verlangens ons doen en denken (te) vaak bepalen.

Die zelfkennis, verbondenheid met onze diepere zelf en dat verhoogde bewustzijn helpen ons het hart te openen naar de buitenwereld en ons op een meer gepaste manier te positioneren in deze wereld.
Dat stelt ons in staat om meer 'mentaal' te reizen en meer vreugde en gelukt te vinden op lange termijn.


Experimenteren, persoonlijke interactie en plezier maken, zijn voor Simon even belangrijk in een yogales als een zekere seriositeit, focus naar binnen, oog voor detail en precisie.

De 'Yoga Foundations en Evolutions' lessen zijn geïnspireerd door zijn opleidingen in India en permanente opleiding in het BKS Iyengar instituut in Brussel, maar leuke ingrediënten worden toegevoegd en vermengd met zijn eigen persoonlijkheid en sportieve achtergrond.

yogadocent Simon stuurt persoonlijk bij

Talen: NL (voertaal les), ENG, FR

Bio: Master in physical education and movement sciences(2009) , Master in Anthropology (2012), 200hrs Multi-style yoga (Rishikesh 2016), 100hrs Multi-style yoga as assistant teacher (Dharamshala 2019), Iyengar trainee (3 years) in BKS Iyengar institute of Brussels (2019-...)