Bij Yin Yang yoga wordt er afgewisseld tussen de rustige vorm van Yin yoga en de ietwat uitdagendere vorm van Yang yoga.

In de Oosterse filosofie, onder andere in het Taoïsme, wordt er een onderscheid gemaakt tussen twee tegengestelde krachten en energieën Yin en Yang. Veel fenomenen in ons dagelijkse leven bestaan ook uit Yin Yang, denk aan nacht en dag, donker en licht, vrouwelijk en mannelijk, passief en agressief, zacht en hard....

Yin is de vrouwelijke, rustige kracht, maar ook het donkere en koele. En Yang is de mannelijke kracht, deze is energetisch, licht en warm.

Yin Yoga

Yin yoga is dus de rustige vorm van yoga waarbij veel aandacht wordt besteed aan elke houding. Je voert deze houding lang uit (3 tot wel 7 minuten) zodat het bindweefsel de tijd heeft om te ontspannen. Yin yoga verwijst naar het onbeweeglijke in ons lichaam: namelijk het bindweefsel en de gewrichten omdat zij stijf en weinig elastisch zijn. (In tegenstelling tot onze spieren) Bij yin yoga gebruik je zo weinig mogelijk spierkracht, de bedoeling is om de spieren zoveel mogelijk los te laten.

Yang yoga

Bij Yang yoga daag je je spieren daarentegen uit. Het tempo ligt hoger. Tijdens de Yang yoga oefeningen word je geconfronteerd met de kracht en energie in je lichaam en hanteer je je ademhaling om je doorheen de oefeningen te begeleiden. Je synchroniseert je ademhaling af op de bewegingen en de asana’s (houdingen). Je cardiovasculaire stelsel wordt hier gestimuleerd en je zal het snel warm krijgen.

Zowel in de yin als in de yang houdingen krijg je de ruimte om op een ontspannen manier je eigen grenzen te ontdekken. Juist door de twee te combineren bereik je sneller effect om leniger en sterker te worden. 

Wanneer?

Prijzen?

  • Proefles: €5
  • Losse beurt: €15
  • 5-beurtenkaart: €60
  • 10-beurtenkaart: €110
  • 20-beurtenkaart: €200
  • sportverzekering voor 365 dagen: €10
  • Er is gedeeltelijke terugbetaling voor sportclubs via de CM. Stuur dit document ingevuld naar je mutualiteit. 

(Beurtenkaarten zijn 6 maanden geldig en kunnen ook gebruikt worden voor al onze groepslessen: Animal FlowPilatesBBB en Boksen).

Benodigdheden?

Het enige wat je best voorziet is een handdoekje en losse kledij.

Inschrijven kan via:

Je kan je online inschrijven, via 0472/90 27 66 of via ons contactformulier.

 

Bekijk ook ons uitgebreider yoga aanbod

Pin It