Hoe ga je best met conflicten en agressie om?
Wat kan je doen om een gevaarlijk fysiek conflict te vermijden?

Wij helpen je om beter te communiceren en geven je tips en tricks.

In deze uiteenzetting bekijken we de wettelijke context van zelfverdediging (wat mag je doen, wat niet en wat moet je doen).
We behandelen de verschillende vormen van agressie en leren je hoe hier op in te spelen.
We lichten toe hoe onze geest en ons lichaam reageren op plotse stress en we bespreken manieren om hier beter mee om te gaan. ( vecht-of vluchtreactie ).
Na deze voordracht heb je de nodige tools om conflicten op een rustige beheerste manier op te lossen en het niet te laten komen tot een fysiek gevecht. Een vermeden gevecht is nog altijd een gewonnen gevecht.

Georges Mets zal deze sessie verzorgen. 

Wie is Georges Mets?

George Mets

Georges is een gepensioneerd politieman en in zijn functie heeft hij een zwaar ongeval gehad waarbij hij werd neergeschoten bij een vechtpartij. Dat was dan ook de reden dat hij opleider geweldbeheersing werd om zijn collega's zo goed mogelijk te leren omgaan met geweld. Hij gaf als dusdanig les in de politieschool waar hij hoofdopleider was alsook in het centrum voor geweldbeheersing van de politie voor Vlaams Brabant. Toen hij bij de politie ging in 1986 is hij begonnen met jujutsu waar hij na vele jaren training een zwarte gordel behaalde en even nadien een paarse gordel ( hoogste in de stijl Hakkoryu ). Hiervoor volgde hij een vierweekse opleiding bij 2 Japanners die hem vooral veel bijbrachten in het mentale aspect. Even later richtte hij zijn eigen gevechtssport club op. Ondertussen is hij personal trainer en geeft hij krachttraining, en dus ook waar men het vraagt een opleiding 'omgaan met agressie '. "Ik doe dit allemaal uit pure passie en geniet ervan als ik mensen iets kan bijbrengen op gebied van zelfverdediging of krachttraining of training in het algemeen." Bovendien weet hij als geen ander door zijn dagelijks werk als politieman hoe je best met geweld omgaat en vooral wat er in je hoofd gebeurt.

Wannneer:

22 september om 20u

Waar:

De Kouter (Dienstencentrum van Blanden), Kouterstraat 20, 3052 Blanden

Prijs:

  • Eén beurt op je beurtenkaart of €15
  • Je krijgt één GRATIS drankje in het Grand Café. 
  • na inschrijving krijg je €10 KORTING op de zelfverdedigingscursus (niet cumuleerbaar met andere kortingen)

Inschrijven via:

  • je kan je rechtstreeks online inschrijven en betalen via Eversports
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (je inschrijving is pas definitief na betaling via overschrijving)
  • 0472/90 27 66 of 0495/37 44 93 (je inschrijving is pas definitief na betaling via overschrijving)
Facebook share button